Bishara tackar Jesus

Säger något om Sverige att Bishara tackar Jesus

En tonåring som tar tittarna med storm och tackar Gud efter framträdandet. I årets melodifestival följde Bishara Morad Carolas manus från 1983 till punkt och pricka. När han utbrast ”Tack till Gud som har gett mig denna gåva” var det som ett eko av hennes ”Jag tackar Gud” efter uruppförandet av Främling. Men i skillnaderna mellan dem syns det nya Sverige som nu växer fram. Hon kommer från Stockholm, han från Syrien. Carola växte upp i ett sekulariserat hem, fann Gud genom en skolgrupp och gick med i Livets ord. Bishara anlände till Sverige som sexåring och tillhör den syrisk-ortodoxa kyrkan, en tradition med uråldriga rötter som nu planteras här i norr.

/…/

Vi hör mest om återvändande jihadister eller konflikter kring skolkök, simhallar och slöjor. Men det som debatteras i ”Opinion live” är inte alltid mainstream – inte heller när det handlar om det nya svenska religiösa landskapet. För Guds återkomst i Sverige 2019 har också formen av en blyg 15-åring som sjunger om kärlek och tackar Jesus för musiken i sin Instagram-bio.

Läs hela Joel Halldorfs debattartikel i Expressen om Bisharas likhet med Carola och religionens nya plats i Sverige >>

Vi bygger ständigt vidare på JesusPeople, Jesusbloggen och Jesuspodden, så vi hoppas att du kommer tillbaka då och då för att se hur innehållet på denna sajt utvecklas. Om du inte vill missa publiceringar, kan du prenumerera på nya inlägg längst ner på sidan. Hör gärna av dig med frågor och tips!

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

Kanske även detta intresserar dig?

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

två + tretton =