Välkommen till Jesuspodden.se

Nu har vi startat JesusPodden.se – en ny poddkanal som finns på iTunes, Spotify och YouTube. Jesuspodden startades för att i olika former fokusera på Jesus, och hans relevans för vår tid. Detta sker både genom att blicka bakåt och framåt.

Vårt antagande är att Jesus är en verklig historisk person som har enorm betydelse för mänskligheten. På vilket sätt får du reda på om du vågar lyssna på Jesuspodden. Även om du nu inte delar den utgångspunkten hoppas vi att du ändå vill lyssna, och att du själv ärligt söker efter vad som sant.

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia >>

Kort introduktion till Jesuspodden (4 minuter) >>
Till poddarna >>

JesusPodden

Jesuspodden - iTunes

Jesuspodden - Spotify

Varför är Jesus intressant?

  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>


Senaste Jesuspoddarna

Jesuspodden