Kulturen kring Jesus

Med kulturen kring Jesus menar vi film, poesi, litteratur, konst och musik som på ett eller annat sätt inspirerats av Jesus. Ibland med syfte att provocera, andra gånger med en mer positiv framtoning…

Den kände brittiske filmmakaren Philip Saville försöker i detta tre timmar långa drama – följa Johannes Evangelium så textnära som möjligt. Evangeliet innehåller olika segment: En introduktion till Jesu Kristi natur. Vittnesbörd av lärjungar, och förekomsten av mirakel. Sedan följer den sista måltiden, korsfästelsen och den uppståndne Kristus. Henry Ian Cusick spelar Jesus och Christopher Plummer ger röst till den övergripande berättelsen. Filmen visades i en speciell presentation vid Toronto Film Festival 2003. Språk: Engelska, utan svenska undertexter (se högt upp på sidan).

Här under ingången ”Kulturen kring Jesus” kommer vi att publicera film, poesi, litteratur, konst och musik som på olika sätt kopplar till Jesus. Vår förhoppning är att du blir ömsom inspirerad och ömsom provocerad att kanske tänka i nya banor.

Vi bygger ständigt vidare på JesusPeople, Jesusbloggen och Jesuspodden, så vi hoppas att du kommer tillbaka då och då för att se hur innehållet på denna sajt utvecklas. Om du inte vill missa publiceringar, kan du prenumerera på nya inlägg längst ner på sidan. Hör gärna av dig med frågor och tips!

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

Kanske även detta intresserar dig?

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × 2 =