Om oss – JesusPeople.se

Uppbyggnaden av JesusPeople.se går på grund av hög arbetsbelastning lite långsammare än planerat. Vi ber om överseende med detta.

Vi är ett gift par med stort intresse för hur Jesus kan inspirera och utmana oss idag. Tillsammans driver vi ett flertal webbplatser och kanaler i sociala medier. Är du redan kristen rekommenderar vi Webbkyrkan.se >> Denna sajt – JesusPeople.se – riktar sig mer till dig som ser dig som Sökare – och håller just nu på att byggas om för att bättre svara på dina behov. Vi tar gärna emot synpunkter om hur vi kan bättre motsvara just dina önskningar…

Jesus från Nasaret, också kallad Kristus var en i Galileen och Judeen kringvandrande judisk predikant. Enligt evangelierna i Nya Testamentet i Bibeln verkade han i omkring tre år innan han dömdes till döden genom korsfästelse, avrättades och därefter uppstod. Jesus är kristendomens centralgestalt och ses där som Guds son och Messias (på grekiska Kristus). Han är en mycket betydelsefull profet enligt bland annat islam och bahá’í. Jesu etiska undervisning i Bergspredikan, bland annat om människovärde, den gyllene regeln och att “vända andra kinden till”, har haft betydelse för sekulära ideologier såsom fredsrörelsen och humanismen. Inom islam ses Jesus (arabiska: عيسى, vanligen translittererat som ‘Īsā) som en av Guds fem viktigaste profeter, en förkunnare av Koranens budskap och en mirakelgörare. Jesus kallas också för Messias, men islam lär inte ut att han var gudomlig. Inom judendomen har Jesus inte någon religiös funktion. Det finns dock ett begränsat antal medlemmar av det judiska folket som tror på Jesus (Yeshua) som Messias. Dessa kallar sig själva messianska judar, men betraktas vanligen av andra judar som konvertiter till kristendomen.

Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Är inte det märkligt, att någon vars aktiva tjänst varade i bara tre år, kan påverka oss så? Kanske gör detta dig nyfiken på att veta mer om vem Jesus verkligen är…

Det roligaste med att vara inblandad i sociala medier är de mänskliga relationerna. Kontakta oss gärna genom att kommentera längst ner på de olika posternas sidor (både positiv och kritisk feedback) , mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072 – 430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

Tomas och Mia
Tomas och Mia