frälst

Vill du bli frälst?

Enligt all mänsklig erfarenhet uppstår aldrig någonting, ur ingenting. Detta gäller rimligtvis även uppkomsten av vår jord, och livet här. Om ditt liv nu har en orsak, borde du väl vara nyfiken på varför du är här? Sannolikheten för att världen kommit till ur slumpen, är obefintlig. Så vad är då orsaken till din existens?

Svaret på den frågan är att du är formad till Guds avbild för att älska, skapa och förvalta. Du är även kallad att sprida Guds rike på jorden. Evangelium betyder goda nyheter, och Guds goda nyhet till dig – är att han tagit mänsklig form i Jesus – för att erbjuda en väg till frälsning för var och en som tror. Genom Jesus kan du lära känna Gud, bli frälst och finna meningen med ditt liv.

Men… du är skapad med en fri vilja, att säga ja eller nej till Guds erbjudande. Just nu är Guds rike öppet för alla, men så kommer det inte alltid att vara. Liksom på Noas tid kommer dörrarna till räddningens “ark” en dag att stängas, och då är det försent.

Idag är frälsningens dag!

Den viktigaste nyheten i Guds rapportering till dig som ännu inte är en kristen, är följande: Du är älskad, du finns till av en orsak och frälsningens dag är idag. Om du nu hör Guds röst kalla dig, så förhärda inte ditt hjärta.

Vi föds alla som syndare in i denna värld. För den som inte tror att så är fallet, föreslår vi att du sätter dig och tittar på två barn som leker i sandlådan. Det går tidigt att se egoismens fula tryne – även hos de riktigt unga.

Egoismen är källan till mycket i vårt syndiga beteende. Synd handlar i första hand inte om yttre handlingar eller så kallade syndakataloger, utan om att våra innersta drivkrafter bottnar i egoism.

Om du känner igen dig i beskrivningen ovan, är vårt förslag att du bjuder in Jesus i ditt hjärta. Då flyttar Gud själv genom sin Ande, in i dig – och du blir frälst. Detta blir sedan starten på en livsförvandlande resa, med slutdestination i himlen.

Välkommen ombord!
/Mia >>

Grubbelmia på JesusBloggen.se

 


 

Varför är Jesus intressant?

   • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
   • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
   • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
   • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sjutton − ett =