Christer Håkansson

Christer Håkansson – ”Att ta droger är som att dansa med djävulen”

”Jag ville inte leva, jag ville mest vara medvetslös och indirekt försökte jag nog ta mitt liv. Någon gång stoppade jag i mig 100 valiumtabletter, men jag dog ändå inte av det”, berättar Christer Håkansson.

I sjunde klass började Christer dricka mycket vin och i slutet av det läsåret, vid 14 års ålder, hade han gått från amfetamin i pulverform till injektioner. Socialtjänsten grep in och Christer har haft en rad placeringar i familjehem och ungdomsvårdsskolor. Amfetaminmissbruket pågick dock tills han var 26 år. Han var oerhört mager och då han delat sprutor med andra insjuknade han i hepatit C som orsakade tumörer på levern. Christers brott blev alltmer våghalsade, som om han struntade i om han åkte fast eller inte. I princip slutade han att bry sig om det mesta då han var så pass nedbruten.

”Det är skönt och glamoröst i början när man tar droger men man måste ha mer och mer. Det är som att dansa med djävulen”, fortsätter han.

En dag vaknade Christer plötsligt mitt i natten.

”Jag satte mig rakt upp i sängen och kände av en röst som sa: ’Du behöver aldrig mer vara rädd, Christer.’ Och det var en sådan power i rummet som inte går att förklara men det var som om jag var inkapslad i en dimma av frid”, berättar han. Från den dagen började en gudstro växa fram inom Christer Håkansson.

Läs hela Christer Håkanssons berättelse på Fralsningsarmen.se >>

Vi bygger ständigt vidare på JesusPeople, Jesusbloggen, Jesuspodden och Webbkyrkan. Vi välkomnar dig att komma tillbaka då och då för att se hur innehållet på denna sajt utvecklas. Om du inte vill missa publiceringar, kan du prenumerera på nya inlägg längst ner på sidan. Hör gärna av dig med frågor och tips!

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =