JesusBloggen

”Delade meningar om Jesus” – JesusBloggen #60

Jesus ställde sig upp och ropade:

– Är någon törstig, så kom till mig och drick. Floder av levande vatten kommer att fylla var och en som sätter sin tillit till mig, precis som det står i Skriften.

Med det levande vattnet menade Jesus Anden, som de som trodde på honom skulle få.

Av dem som nu lyssnade på Jesus var somliga säkra på att han var Profeten eller Messias. Andra menade att Messias inte kunde komma från Galileen. Därför uppstod det delade meningar om Jesus. Somliga gick så långt att de ville få honom gripen, men ingen lyfte en hand mot honom. Översteprästerna frågade tempelpolisen varför de inte hade gripit Jesus.

– Har ni själva lyssnat på honom, frågade poliserna då prästerna. Aldrig har vi hört någon tala som han.

Det har alltid funnits delade meningar om Jesus, och för många är han än idag en stor vattendelare. Vissa ser Jesus som enbart en historisk person, andra som en bra guru medan en del aktivt motarbetar allt som har med Jesus att göra. Själv säger Jesus att han är vägen, sanningen och livet.

Två saker berör mig speciellt med dagens bibeltext. För det första att tempelpoliserna inte kunde fullfölja sin order om att gripa Jesus, eftersom de blev så berörda av det han sa. För det andra hur Jesus erbjuder levande vatten i form av den helige Ande, till alla som tror på honom.

Världen är full av människor som har blivit starkt berörda av Jesu ord. Om du på allvar börjar att lyssna på vad Jesus verkligen säger, kanske du också blir påverkad? Och om mötet med Jesus sedan berör dig, kan du med stor förväntan se fram emot att han kommer att fylla dig med sin helige Ande.

Och det är bara början…

/Mia
Inspirerad av Johannesevangeliet 7:37-46
Ps) Titta gärna på vår inspelade föreläsning ”Jesus – Guru, Galning eller Gud?” >>

Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?

   • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
   • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
   • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
   • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fyra × 5 =