”Driv ut onda andar” – Jesuspodden #36

I förra Jesuspodden fick vi höra om hur de orena andarna såg Jesus, men hur han förbjöd dem att agera. Idag läser vi om när Jesus väljer ut sina tolv apostlar för att predika och driva ut onda andar.

Det kan nästan upplevas som lite stötande för vissa, detta med att driva ut onda andar. Men det är för att man inte förstår den osynliga men andliga värld som finns omkring oss. Mycket av både sjukdom, lidande och religiösa överslag har onda andar i sitt följe.

Hela världen är fortfarande påverkad av syndafallet, och de onda makterna gör vad de kan eftersom de vet att de har kort tid kvar att verka. I Bibelns sista bok – Uppenbarelseboken – läser vi om hur alla onda makter blir slutgiltigt besegrade. Makten som Jesus har är oändligt mycket störren än djävulens alla påhitt. Men du behöver åberopa namnet Jesus, för att hans auktoritet ska bli synlig i just din situation. Innan du gör det, är det viktigt att du bekänner synd – för att bryta alla bindningar som kan hindra befrielse.

Var inte rädd för onda andar

Ska man då vara rädd för onda andar? Nej, inte om du tillhör Jesus. Han har gett dig makt över dem, och du har auktoritet att i namnet Jesus driva alla onda andar på flykten. Dock uppmuntrar vi dig inte att söka konfrontation i onödan, utan be Gud att strida för dig.

Så även om du inte letar efter onda andar, ska du driva bort dem när de manifesterar sig i din närhet. Hur vet man då om det är onda andar i rörelse? Personligen brukar jag känna obehag i min kropp när onda andar manifesterar sig, men är du osäker kan du bara be om Jesu blods beskydd kring dig själv eller den person som du upplever är anfäktad. Återigen, gå inte in i närstrid i onödan.

Nu till bibelberättelsen från Markusevangeliet 3:13-19. Lyssna så får du höra…

 

/Mia >>

Mia

När Jesus såg deras tro
Ps) Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11

Jesuspodden ger dig berättelsen om Jesus – från evangelierna, i modern tappning. Välkommen med på en resa, där vad som helst kan hända…

 

Lyssna genom YouTube eller streaming-tjänsterna iTunes och Spotify (se länkar längre ner).
Avsnittet heter: ”Driv ut onda andar” och är cirka fyra minuter långt.

Lyssna på Jesuspodden här – iTunes >>
Lyssna på JesusPodden här – Spotify >>


Till Söndagspodden – där vi vandrar genom HELA Bibeln >>
Till Jesuspodden – alla avsnitt >>

 


 

Varför är Jesus intressant?

  • Jesus födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
  • Jesus anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
  • Jesus väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
  • Jesus eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × fem =