JesusBloggen

”Gå i frid. Du är befriad från ditt lidande” – JesusBloggen #15

I folkhopen finns en kvinna, som under tolv års tid varit lidande av blödningar. Hon har plågats mycket och behandlats av många läkare. Trots att kvinnan gjort slut på allt hon äger för att bli frisk, har hon inte blivit bättre – utan snarare sämre. Nu har kvinnan hört om alla de märkliga under som Jesus gör. Därför tränger hon sig fram bakom honom i folksamlingen, och rör vid försiktigt vid hans mantel. Hon tänker att om hon bara får röra vid hans kläder, så kommer hon att bli frisk.

Så snart kvinnan har rört vid Jesus, stannar blödningen och hon känner att hon är befriad från sitt lidande. Jesus märker genast att det har gått ut kraft från honom, och han vänder sig om och frågar: ”Vem rörde vid mina kläder?” Hans efterföljare säger då: ”Folk tränger ju på från alla håll, självklart måste någon ha rört vid dig.” Men Jesus ser sig omkring, för att få reda på vem som har rört honom.

Tolv års lidande är äntligen slut…

Kvinnan blir förskräckt, och kommer darrande fram och faller ner för Jesus, och berättar hur allt gått till. Då säger Jesus till henne: ”Min dotter, din tro har hjälpt dig. Gå i frid. Du är befriad från ditt lidande.”

Vad som slår mig med denna berättelse om kvinnans lidande och helande, är hennes handlingskraft. Hon får verkligen tränga sig genom folkmassorna, för att lyckas komma fram till Jesus. Det är också starkt hur Jesus genast känner av, att en av alla de människor som rört vid honom – blivit helad.

Personligen tror jag att alla vi som verkligen vill nå fram till Jesus, behöver släppa vårt fokus på olyckliga erfarenheter. För dig och mig som drabbats av olika typer av lidande, är det extra viktigt att våga fatta mod och tro att det finns hjälp att få.

Tänker att jag på nytt idag vill sträcka mig ut efter Jesus. Vill även du välja detsamma?

Undrar vänligen
/Grubbelmia – Inspirerad av Markusevangeliet 5:25-34 >>

Grubbelmia på JesusBloggen.se
Grubbelmia på JesusBloggen.se

 


Varför är Jesus intressant?

  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet…

I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er. Då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt. På det sättet visar ni att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7


Vill du finna varaktig frid och glädje i livet? Då behöver du försonas med Gud genom att möta Jesus.

För i honom har hela den gudomliga fullheten förkroppsligats och tagit sin boning (Kol 2:9). Du måste även vända dig bort från synden och låta döpa dig i Jesu Kristi namn, så att dina synder blir förlåtna. Då ska du få den helige Ande som gåva (Apg 2:38). Känns det svårt att tro? Be Gud om hjälp och lyssna på föreläsningen Varför Jesus? >>

Tro och döp dig så blir du frälst, om du inte tror blir du dömd (Mark 16:16). Dock var det inte för att döma världen som Gud sände Jesus, utan för att världen skulle räddas (frälsas) genom honom (Joh 3:17). Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × två =