JesusBloggen

”Hur ansluter jag mig till Jesus?” – JesusBloggen #59

Jesus säger att vi inte ska slösa bort våra krafter på att få sådan mat som försvinner. Istället ska vi arbeta för maten som blir kvar, mat som ger oss liv och som varar. Maten som vi får av Människosonen (Jesus). 

– Vad ska vi göra då, om vi vill arbeta för Gud? undrade Jesu vänner.

– Satsa allt på den Gud har sänt. Det är genom att ta ställning för mig, som ni arbetar för Gud.

De tvekade.

– Jag är livets bröd, sa Jesus till dem. Den som ansluter sig till mig blir aldrig hungrig eller törstig mer. Detta är vad min Far i himlen vill: Att var och en som ansluter sig till mig ska få det äkta livet, det eviga livet. Min roll är att få dem på fötter, levande och friska, vid tidens fullbordan.

Det som slår mig med dagens berättelse är två saker. Till att börja med säger Jesus att vi inte ska slösa bort våra krafter genom att bara prioritera vårt levebröd, våra jobb (eller annat som ger oss inkomst). Sedan uppmuntrar Jesus var och en att ansluta sig, och satsa allt på honom.

Jag tänker att båda dessa uppmaningar från Jesus är svåra, var och en på sitt sätt. Personligen fastnar jag lätt i de vardagliga rutiner som handlar om livets uppehälle, bland annat om att få mat på bordet. Att sedan våga säga att jag satsar ALLT på Jesus, är absolut lättare i teorin än i praktiken.

Att vara kristen och en följare till Jesus, innebär att man lever i ett tvärtom-rike. Det handlar om att söka Gud först, och inte det som världen omkring oss söker. Jesus säger i Matteusevangeliets sjätte kapitel (vers 33): ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.”

”Så hur söker man då Guds rike först”, undrar kanske du. Jo, genom att satsa allt på Jesus. Men, hur satsar man allt på Jesus? Enligt vad Jesus säger handlar det om att medvetet ansluta sig till honom.

Om du ansluter dig till Jesus, ger han dig i gengäld det äkta livet här och nu – och efter det evigt liv. Tänk dig hur du ansluter dig, till exempelvis ett zoom-samtal. Samma sak är det med Jesus, Bibeln är länken du måste klicka på för att ansluta dig. Börja med att läsa mer om Jesus, tills du upplever att uppkopplingen i relationen fungerar. Det är då du på allvar kan känna att du satsar allt på Jesus. Starta uppkopplingen här >>

/Mia
Inspirerad av Johannesevangeliet 6:27-40 

Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?

   • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
   • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
   • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
   • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tolv − 5 =