JesusBloggen

”Hur kan Jesus gå på vatten?” – JesusBloggen #57

Framåt kvällen gick lärjungarna ner till sjön, steg i båtarna och begav sig hemåt. Det hade blivit ordentligt mörkt, men Jesus hade inte kommit tillbaka. Då blåste det upp så att vågorna gick höga. 

En halvmil ut från land, var lärjungarna när de fick se Jesus komma gående på vattnet. Han kom närmare och närmare deras båt. De blev helt skräckslagna, men Jesus lugnade dem.

– Det är jag, sa Jesus. Det är lugnt. Var inte rädda.

Så lät de Jesus gå ombord, och i ett huj var de i land – och hamnade precis där de tänkt sig.

Denna berättelse är stark, och talar till mig på så många sätt. Vissa tycker att det är svårt att tro att Jesus skulle kunna gå på vatten, men om han är Gud så är det väl knappast ett problem – eller? Frågan du måste ställa dig är om det Jesus säger är sant, är det sant – så är ditt minsta problem att han gick på vatten…

Tillbaka till lärjungarna i båten. De var rädda, de kände sig ensamma och runt omkring dem gick stormens vågor höga. Så har det känts även för mig den senaste tiden. Motgångar har stormat in i mitt liv, och jag har känt mig både rädd och ledsen. Rädd, inför en sjukdom som drabbat en nära anhörig. Ledsen, över en kronisk smärta – som jag själv kämpar med.

Jag vill också höra rösten från Jesus, tala lugnande till mig. Mitt inre är i uppror, och vågorna omkring mig går höga. Planlöst bläddrar jag i min Bibel, och plötsligt ser jag orden som talar till mig. De kommer från Jesus – trots att det är i Bibelns sista bok jag finner dem. Jesus säger där till mig:

– Var inte rädd! Jag är först, jag är sist och jag lever. Jag dog, men jag är vid liv, och mitt liv är evigt. Ser du nycklarna i min hand? Jag har makten att öppna och stänga till och med dödens dörrar. Var därför inte rädd.

/Mia
Inspirerad av Johannesevangeliet 6:16-21
Uppenbarelseboken 1:17-18

Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?

   • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
   • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
   • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
   • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

två × fem =