Jesus möter passionerade Petrus – Jesuspodden #41

Just som vi satt på sommardäck på bilen och välkomnat våren och värmen, så började det att snöa igen. Jag blev så besviken. Men… det finns väl en anledning till att man pratar om aprilväder. Det kan växla mellan vår och vinter över bara en natt, och ingenting är ännu stabilt.

Här på Jesuspodden fortsätter vi vårt tema ”Jesus möter”. Denna gång är det en annan av de tolv lärjungarna – Petrus – som står i fokus. Petrus är en temperamentsfull man, som inte håller inne med vad han tänker och tycker. Men han har hjärtat på rätta stället, och får därmed ett speciellt uppdrag av Jesus att vakta över hans församling.

Sagt om Petrus:
  • ”Han var den mest passionerade lärjungen till Jesus”
  • ”Han ansågs impulsiv och frispråkig”
  • ”Han är omskriven både i evangelierna, apostlagärningarna och Paulus brev”
  • ”Han är författare till Första och Andra Petrusbrevet”

 

Petrus var en man som inte var rädd att ställa de stora frågorna. Han är impulsiv, passionerad och hängiven i sin önskan att följa Jesus. Trots att han ofta misslyckades, gav han inte upp. Det gör honom till ett mycket bra exempel, för dig och mig att följa. Scrolla ner och lyssna på Jesuspodden genom YouTube, iTunes eller Spotify. Avsnittet är cirka är 5 minuter långt. Låt det möte som Jesus har med Petrus, nu få beröra även dig!

Bibelreferenser: Johannesevangeliet 1:35-44, Markusevangeliet 1:14-18, Matteusevangeliet 4:17-20, Markusevangeliet 3:13-19, Matteusevangeliet 10:1-4, Matteusevangeliet 14:28-30, Matteusevangeliet 18:21-22, Matteusevangeliet 16:15-25, Matteusevangeliet 17:1-5, Matteusevangeliet 26:33-36, Markusevangeliet 1:23-31, Markusevangeliet 13:1-4, Johannesevangeliet 6:68-69, Johannesevangeliet 13:36-38, Johannesevangeliet 18:10-11, Johannesevangeliet 21:15-17, Apostlagärningarna 1:12-16, Apostlagärningarna 2:12-17, Apostlagärningarna 3:1-21 och Första Petrusbrevet 1:3-5.

 

 

/Mia >>

Mia

Ps) Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11

Jesuspodden ger dig berättelserna om Jesus – och hans livsförvandlande möten med människor. Välkommen med på en resa, där vad som helst kan hända…

Lyssna genom YouTube eller streaming-tjänsterna iTunes och Spotify (se länkar längre ner).
Avsnittet heter: ”Jesus möter passionerade Petrus” och är cirka fem minuter långt.

 

Lyssna på Jesuspodden här – iTunes >>
Lyssna på JesusPodden här – Spotify >>

Till Söndagspodden – där vi vandrar genom HELA Bibeln >>
Till Jesuspodden – alla avsnitt >>

 


 

Varför är Jesus intressant?

  • Jesus födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
  • Jesus anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
  • Jesus väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
  • Jesus eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fjorton − två =