JesusBloggen

Jesus stillar stormen – JesusBloggen #34

Så här står det i Bibeln om när Jesus stillar stormen – i Galileiska sjön:


En dag säger Jesus till sina lärjungar: ”Kom, så åker vi över till andra sidan sjön.” De ger sig iväg, och under resan lägger sig Jesus ner och somnar. 
Men en våldsam storm sveper över sjön, och båten börjar fyllas av vatten så att de nu är verkligt illa ute. Då går hans lärjungar fram och väcker Jesus och ropar: ”Mästare, Mästare, vi förgås!”

När Jesus vaknar talar han strängt till vinden och vågorna, och de lägger sig genast, och allt blir lugnt. Sedan frågar han lärjungarna: ”Hur är det med er tro?” Häpna och förskräckta säger de till varandra: ”Vem är han, som till och med befaller vinden och vågorna och de lyder honom?”

I dagens bibelberättelse läser vi om när Jesus stillar stormen, just när hans efterföljare (lärjungarna) tror att de kommer att sjunka och dö. Om det inte vore för den starka rädslan som griper tag i lärjungarna, vore det en nästan komisk berättelse. När det stormar som värst, ligger Jesus och sover.

”Vad är poängen med denna händelse”, undrar kanske du? Jo, att Jesus är Gud och har makt att stilla alla stormar – både i naturen och i ditt personliga liv. Detta är goda nyheter för dig och mig. Vi behöver inte vara rädda. Gud erbjuder oss – genom Jesus – att stilla vårt hjärtans inre storm.

Jesus stillar stormen – om du bara vill tro…

Tror att alla vi som lever med Jesus, är tacksamma över att han har full kontroll – både över naturens krafter och världens oroligheter. Jesus säger: ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden.”

Tänker att jag på nytt idag vill bestämma mig för att be Jesus stilla stormarna i mitt liv. Vill även du välja detsamma?

Undrar vänligen
/Grubbelmia – Inspirerad av Lukasvangeliet 8:22-25 >>

Grubbelmia på JesusBloggen.se
Grubbelmia på JesusBloggen.se

 


 

Varför är Jesus intressant?

  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer om Jesus.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en guru, galning, eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Och det är inte bara kriminella och missbrukare som blir räddade. Även välvårdade karriärsmänniskor finner frid – plus alla däremellan 🙂
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan kallar vi Lilla Bibeln. Det är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen ska bli räddad genom honom.” Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen – som även du kan bli en del av genom att födas på nytt in i Guds rike. Läs mer om detta i Johannesevangeliets kapitel tre.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad. ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Romarbrevet 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Romarbrevet 10:9 – ”Den som tror och blir döpt ska räddas, men den som inte tror ska bli dömd”. /Markusevangeliet 16:16

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Ni utgör alltså Kristi kropp, och var för sig är ni delar av den”. /Första Korintierbrevet 12:27 – ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader blir ärad när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Johannesevangeliet 15:7


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett + sex =