JesusBloggen

JesusBloggen #3 – Låt mig få höra om Jesus

Av någon anledning kom jag idag att tänka på albumet; En salig samling – med tolkningar av Frälsningsarméns mest önskade sånger. Katty A Ståhl sjunger där ”Låt mig få höra om Jesus”, som är en psalm skriven av Fanny Crosby van Alstyne. Ingen annan utländsk författare har bidragit med så många psalmer och sånger till gudstjänstlivet i vårt land, som hon.

Fanny Crosby van Alstyne blev blind strax efter födslen på grund av en svår ögoninflammation som inte kunde botas. Det berättas att Fannys mormor läste ur Bibeln för henne under barndomsåren. På det sättet lärde hon sig många bibliska texter utantill, som sedan låg till grund för den stora sångskatt Fanny Crosby van Alstyne lämnat efter sig.

Psalmens första rader lyder ”Låt mig få höra om Jesus, skriv i mitt hjärta vart ord”. Tänker att det är två helt olika erfarenheter. Alla som vill kan få höra om Jesus, men för att Jesu ord verkligen ska ristas in i ditt och mitt hjärta behöver vi ta oss tid att låta orden få sjunka in.

Tid… en lyxvara som vissa inte anser att de har tillräckligt av. Någon sa en gång ”Tala om för mig var du lägger din tid och dina pengar, och jag ska säga dig vem du är”. Det ligger något i det. Så även i tanken att du blir lik den du umgås med. För att på allvar lära känna Jesus, behöver du spendera tid i hans ord.

Även om du ser dig som en Jesu följare, finns en risk att du lever ett liv där du hör om Jesus på söndagar – utan att orden fastnar i ditt hjärta. Du behöver själv lära känna Jesus genom att studera hans ord (Bibeln), då förflyttas din kunskap om Jesus från huvudet ner till hjärtat. Och endast genom hjärtats tro på Jesus blir du frälst (räddad, förlåten och får nytt liv).

Denna vecka blir min bön att jag både ska få höra mer om Jesus, och att mitt hjärta tar emot det jag hör…
Ps) Scrolla gärna upp och lyssna på den vackra psalmen
/Grubbelmia


 

Vi bygger ständigt vidare på JesusPeople, Jesusbloggen, Jesuspodden och Webbkyrkan. Vi välkomnar dig att komma tillbaka då och då för att se hur innehållet på denna sajt utvecklas. Om du inte vill missa publiceringar, kan du prenumerera på nya inlägg längst ner på sidan. Hör gärna av dig med frågor och tips!

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 4 =