JesusBloggen

JesusBloggen #10 – ”Med Jesus i båten kan jag le mitt i coronastormen”

Det börjar att tära på mig. Vecka ut och vecka in med ständigt fokus på coronavirus. Trots att jag är lyckligt lottad, får jag anstränga mig för att inte tappa modet. Så när jag nu sitter i soffan och tycker lite (bara lite) synd om mig själv, tonar en gammal melodi upp i mitt inre. Sången från söndagsskolan förvandlar plötsligt mina tankar; ”Med Jesus i båten är jag trygg mitt i stormen, trygg mitt i stormen, trygg mitt i stormen…”

Om det är något jag behöver känna just nu, är det trygghet och framtidstro. Söndagsskolesången påminner om den trygghet Jesus ger mitt liv, om jag bara sitter i rätt båt. I Markusevangeliet fyra läser jag om när Jesus stillar stormen.

Med Jesus i båten…

”När det blev kväll sa Jesus till lärjungarna: Kom, vi far över till andra sidan av sjön. Då lämnade de folket och steg i båten där han redan satt. När de så lade ut följde några andra båtar med.

Men snart blåste en våldsam storm upp, och höga vågor slog in i båten så att den nästan blev full med vatten och började sjunka. Jesus låg och sov i båtens akter med huvudet mot en kudde. De väckte honom och ropade förtvivlade: Märker du inte att vi håller på att drunkna? Då reste han sig upp och befallde vinden och sjön att vara stilla. Då lade sig sjön, och det blev alldeles lugnt.

Sedan frågade Jesus lärjungarna: Varför blev ni så rädda? Tror ni fortfarande inte på mig? Förskräckta viskade de till varandra: Vem är han? Både vinden och sjön lyder honom.”

Det fanns många båtar ute på Galileiska sjön denna stormiga kväll. De som satt i de andra båtarna blev säkert lika rädda som lärjungarna till Jesus blev, men de hade ingen att vända sig till när förtvivlan grep tag i dem. Som följare till Jesus är jag aldrig ensam, inte ens när det blåser upp till Coronastorm.

Min oro lägger sig, och det blir alldeles lugnt…
/Grubbelmia

Vill du finna varaktig frid och glädje i livet behöver du försonas med Gud genom att möta Jesus…

För i honom har hela den gudomliga fullheten förkroppsligats och tagit sin boning (Kol 2:9). Du måste även vända dig bort från synden och låta döpa dig i Jesu Kristi namn, så att dina synder blir förlåtna. Då ska du få den helige Ande som gåva (Apg 2:38). Känns det svårt att tro? Be Gud om hjälp och lyssna på föreläsningen Varför Jesus? >>

Om du tror och döper dig blir du frälst, men om du inte tror blir du dömd (Mark 16:16). Dock var det inte för att döma världen som Gud sände Jesus, utan för att världen skulle räddas (frälsas) genom honom (Joh 3:17). Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek
/Tomas och Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sexton + 1 =