Följarna tiil Jesus

Följarna till Jesus

De första dokumenterade följarna till Jesus var hans tolv lärlingar, för snart två tusen år sedan. Idag finns flera miljarder av Jesu följare utspridda över hela världen…

För att räknas som en följare till Jesus skulle man kunna säga att det finns en teoretisk och en praktisk del. Man ska tro att Gud sänt Jesus till världen för att rädda oss, att Jesus dog för våra synder och att Jesus besegrade dödens makt över människan genom att på tredje dagen uppstå igen. När man tror detta brukar nästa steg vara att man döper sig och bestämmer sig för att också i praktiken bli en av följarna till Jesus – en så kallad lärling eller lärjunge som det kallas i många Biblar.

Med detta sagt vill vi lägga in en liten varningstext. Om du när du studerar historien eller nutiden finner människor som exempelvis hatar eller dödar i Jesu namn, hör dessa inte till de äkta följarna till Jesus. Själva definitionen av en Jesu följare är att man försöker gå i (följa) Jesu fotspår, så som det beskrivs i Bibeln.

Här under ingången ”Följarna till Jesus” kommer vi skriva om både de första följarna och de som följer Jesus idag. Vi kommer även prata om hur följarna till Jesus sprids över världen, och hur deras olika livsvillkor ser ut.

Vi bygger ständigt vidare på JesusPeople, Jesusbloggen och Jesuspodden, så vi hoppas att du kommer tillbaka då och då för att se hur innehållet på denna sajt utvecklas. Om du inte vill missa publiceringar, kan du prenumerera på nya inlägg längst ner på sidan. Hör gärna av dig med frågor och tips!

Kontakta oss genom att kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

 


 

Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Läs själv hela Bibeln här >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

Kanske även detta intresserar dig?

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + fjorton =