Carola: Personal Jesus

Carola Maria Häggkvist, känd som Carola, under en period Søgaard, född 8 september 1966 i Hägersten, Stockholm, är en svensk sångerska och låtskrivare. Sedan genombrottet 1983 har hon sålt flera miljoner skivor.

Genombrottet kom med segern i Melodifestivalen 1983 med låten ”Främling”, skriven av Lasse Holm och Monica Forsberg. Albumet Främling kom att sälja i över en miljon exemplar och är det mest sålda albumet någonsin i Sverige. Vid turnén samma sommar slogs besöksrekord i folkparkerna. Hennes vinst med ”Främling” sågs av 6,1 miljoner TV-tittare – 84 procent av Sveriges befolkning – vilket var rekord.

2001 släppte Carola Sov på min arm, en skiva som innehöll visor, psalmer, ballader och gospel. Senare släppte hon pop/rockalbumet My Show, vilket följdes av en längre turné. Skivan innehöll flera hitsinglar. Under sommaren 2002 blev hon korad av flera tidningar till sommarens popdrottning. 2003 lämnade Carola in sången ”När löven faller” till Melodifestivalen, men eftersom hon inte ville framföra den själv, trots att hon sjungit på den inlämnade demon, diskvalificerades bidraget. Låten fanns senare med på albumet Guld, platina & passion som släpptes 2003 i samband med att hon firade 20 år som artist. Året därpå släpptes det kristna albumet Credo som Carola beskrev som ”Ett uttryck av min kärlek för Gud”. Källa: Wikipedia

Här framför hon sin version av Personal Jesus.

Kontakta oss gärna genom att mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072 – 430 99 11.

Med kärlek från redaktionen genom
/Tomas och Mia

Kanske även detta intresserar dig?

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =