JesusBloggen

Jesus ger mat åt mer än 4 000 personer – JesusBloggen #18

Nu händer det igen. Folkmassorna som samlas kring Jesus är hungriga. Han kallar på sina lärlingar och säger: ”Jag känner medlidande med dessa människor. De har varit hos mig i tre dagar och har inget att äta. Om jag nu skickar hem dem hungriga, kommer de att svimma av utmattning längs vägen. En del bor ju långt borta.” Då svarar lärlingarna: ”Var ska man få tag på tillräckligt med mat åt alla dessa människor? Vi är ju mitt ute i ödemarken.”

Jesus frågar dem: ”Hur många bröd har ni?” De svarar: ”Sju”. Då ber Jesus folket att slå sig ner på marken. Han tar de sju bröden, tackar Gud och bryter dem i bitar. Sedan ger han brödbitarna till sina lärlingar, som i sin tur delar ut dem till folket. Man har dessutom några små fiskar. Jesus tackar Gud också för dem, innan de delas ut. Allt folket äter nu och blir mer än mätta. När man samlar ihop den mat som blir över, är det sju hela korgar…

Det är så intressant att läsa om hur Jesus inte bara bryr sig om människors andliga väl och ve, utan även det fysiska. Han ger dem inte bara andlig mat, han ger dem också fisk och bröd i överflöd när de är hungriga.

Jesus bryr sig om dina fysiska behov…

Jag ser de utmattade och hungriga människorna framför min inre syn. Många har kommit ut från städer och byar. Det var tredje dagen, som de satt och lyssnade på Jesu undervisning. Kanske hade de med sig lite mat för en dag eller så. Nu var de dock mer upptagna med att bli botade och lyssna på Jesus – än att tänka på sitt behov av mat. Jag är fascinerad både av folkets andliga hunger här, och av hur Jesus mättar dem mer än nog.

Jag tror att alla vi som är drivna av en andlig hunger, kan känna tröst i denna berättelse. För dig och mig som söker Gud, är det extra uppmuntrande med Jesu ord i Matteusevangeliet 6:33: ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så får ni allt det övriga också.”

Tänker att jag på nytt idag vill besluta mig för att söka Guds rike först. Vill även du välja detsamma?

Undrar vänligen
/Grubbelmia – Inspirerad av Markusevangeliet 8:1-9 >>

Grubbelmia på JesusBloggen.se
Grubbelmia på JesusBloggen.se

 


Varför är Jesus intressant?

  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är
I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet…

I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er. Då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt. På det sättet visar ni att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7


Vill du finna varaktig frid och glädje i livet? Då behöver du försonas med Gud genom att möta Jesus.

För i honom har hela den gudomliga fullheten förkroppsligats och tagit sin boning (Kol 2:9). Du måste även vända dig bort från synden och låta döpa dig i Jesu Kristi namn, så att dina synder blir förlåtna. Då ska du få den helige Ande som gåva (Apg 2:38). Känns det svårt att tro? Be Gud om hjälp och lyssna på föreläsningen Varför Jesus? >>

Tro och döp dig så blir du frälst, om du inte tror blir du dömd (Mark 16:16). Dock var det inte för att döma världen som Gud sände Jesus, utan för att världen skulle räddas (frälsas) genom honom (Joh 3:17). Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tretton − ett =