JesusBloggen

JesusBloggen #11 – ”Kom och följ mig”

En dag när Jesus var ute och gick, fick han syn på bröderna Andreas och Simon. De var båda fiskare. Jesus sa: ” Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare.” När de hörde detta, lämnade de sina nät och följde honom. Lite längre bort fick Jesus syn på två andra bröder – nämligen Jakob och Johannes, som satt i en båt och gjorde iordning sina nät. Jesus frågade om de vill följa. Genast stod de upp och följde honom.

Tillsammans med Jesus vandrade de fyra bröderna vidare till staden Kapernaum. Där gick de in i synagogan och de som där lyssnade på Jesus blev mycket häpna över hans undervisning, eftersom den inte lämnade någon oberörd.

Men det var inte bara orden som grep tag i människor, utan även den dramatik som uppstod när Jesus drev ut orena andar. Aldrig tidigare hade de sett något liknande. Åhörarna blev alldeles förskräckta och började diskutera med varandra och fråga: ”Vad är det här för en ny lära? Vilken makt han verkar ha. Till och med de orena andarna lyder hans order.” Och ryktet om Jesus spred sig snabbt genom hela Galileen…

Ja, ryktet om Jesus har milt sagt fortsatt att sprida sig – långt utanför Galileens gränser. Hur kommer det sig egentligen att en person som levde för snart två tusen år sedan, fortsätter att gripa tag i människor?

Personligen tror jag att det beror på att Jesus inte bara var människa, utan Gud själv i kroppslig form. När jag möter min Skapare och hör honom ropa mitt namn – då gensvar jag på ett eller annat sätt. Tänker att det finns en djup längtan inne i dig och mig, som bara blir mättad när vi bejakar Jesu uppmaning ”Kom och följ mig”. Jag svarade ja, när jag var fem år gammal. Vad är ditt svar?

Undrar vänligen
/Grubbelmia – Inspirerad av Markusevangeliet 1:16-28 >>

Grubbelmia på JesusBloggen.se
Grubbelmia på JesusBloggen.se

 


Varför är Jesus intressant?
  • Jesu födelse är utgångspunkten för den tideräkning som har störst spridning i världen idag. Endast detta faktum i sig borde vara skäl nog att vilja veta mer.
  • Jesu anspråk på att vara Gud i mänsklig form kan vara bra att förhålla sig till, om man ärligt söker efter vad som är sant. Är Jesus en galning, guru eller Gud?
  • Jesu väl dokumenterade förmåga att förvandla människors liv. Inte bara kriminella och missbrukare, utan även välvårdade slipsnissar och nissor finner frid.
  • Jesu eventuella inverkan på ditt liv efter döden. Citatet nedan brukar kallas Lilla Bibeln, och är taget från Johannesevangeliet 3:16-17. Här kan du läsa om Jesus i Johannesevangeliet >>

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma världen som Gud sände sin Son, utan för att världen skulle räddas genom honom. Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Jesus visar vem Gud är

I Jesus – hans liv, död och uppståndelse och i Bibelns berättelser om honom – finns i kristen tro den tydligaste bilden av vem och hur Gud är. Av kärlek till världen, skapelsen och människan blev Gud människa i Jesus Kristus. I djupaste närhet med människan och i fullständig solidaritet med människans villkor är Gud nära människan i brister, lidande och död. Men Gud visar också en vändpunkt – nämligen uppståndelsen.

”Hur ser Gud ut?” av Tomas Sjödin – författare och populär sommarpratare >>

En vanlig missuppfattning är att kristna tror att goda människor kommer till himlen och onda hamnar i helvetet. I själva verket är det nästan tvärtom. Bara när du inser att dina egna försök att vara god inte räcker, kan du bli frälst. Inte av egna meriter utan genom att ta emot Guds utsträckta hand – Jesus.

Att leva som kristen - ABC
Att leva som kristen – ABC

Acceptera att du är en syndare i behov av att bli benådad – ”Alla har ju syndat och gått miste om härligheten från Gud.” /Rom 3:23

Bekänn din tro på Jesus – ”Du blir räddad (frälst, upprättad, får tillbringa evigheten med Gud) om du med din mun bekänner Jesus som Herre över ditt liv och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda.” /Rom 10:9

Cellsyn – börja se dig själv som en cell i Guds kropp på jorden. ”Om ni väljer att leva i mig (Jesus), och mina ord (Bibeln) förblir i er, då kan ni be om vad ni vill, och det ska ske. Min Fader äras när ni bär rikligt med frukt och på det sättet visar att ni är mina lärlingar.” /Joh 15:7


Vill du finna varaktig frid och glädje i livet behöver du försonas med Gud genom att möta Jesus. För i honom har hela den gudomliga fullheten förkroppsligats och tagit sin boning (Kol 2:9). Du måste även vända dig bort från synden och låta döpa dig i Jesu Kristi namn, så att dina synder blir förlåtna. Då ska du få den helige Ande som gåva (Apg 2:38). Känns det svårt att tro? Be Gud om hjälp och lyssna på föreläsningen Varför Jesus? >>

Om du tror och döper dig blir du frälst, men om du inte tror blir du dömd (Mark 16:16). Dock var det inte för att döma världen som Gud sände Jesus, utan för att världen skulle räddas (frälsas) genom honom (Joh 3:17). Jesus säger: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Gud utom genom mig.”

Vill du prata om tro, tvivel, dop och frälsning  – vi finns här för dig ♡
Kommentera, mejla JesusPeople.se@gmail.com eller sms:a nummer 072-430 99 11.


 

Kanske även detta intresserar dig?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 8 =